Τι λαμπάδα να επιλέξω για το φετινό Πάσχα; Χειροποίητες αρωματικές πασχαλινές λαμπάδες 2022

Τι λαμπάδα να επιλέξω για το φετινό Πάσχα; Χειροποίητες αρωματικές πασχαλινές λαμπάδες

Το Πάσχα σιγά σιγά καταφθάνει και όλοι λίγο πολύ θα αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι πασχαλινές λαμπάδες είναι το σήμα κατατεθέν των ημερών αυτών, με τον κάθε έναν από εμάς να κάνει την έρευνα αγοράς του για να βρει την ιδανική λαμπάδα για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους! 

Και τι πιο ιδανικό, από μία όμορφη, χειροποίητη και αρωματική λαμπάδα; Είτε λοιπόν είσαι γονιός, νονός ή νονά είτε απλώς θέλεις μία εντυπωσιακή λαμπάδα για εσένα και το άλλο σου μισό, μην ανησυχείς, έχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 

Πάμε να δούμε όμως πρώτα…γιατί άραγε κρατάμε λαμπάδα στην εκκλησία το Μεγάλο Σάββατο; 

Η ιστορία και η σημασία της Πασχαλινής λαμπάδας

Ένα από τα πασχαλινά έθιμα που παραμένουν αναλλοίωτα μέχρι και στις μέρες μας, είναι οι πασχαλινές λαμπάδες. Όλοι έχουμε παιδικές αναμνήσεις με όμορφες λαμπάδες και κάθε χρόνο ακόμη και σήμερα το μεγάλο Σάββατο φροντίζουμε να έχουμε μία. 

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από την πασχαλινή λαμπάδα; 

Ποια η σημασία της πασχαλινής λαμπάδας και τι συμβολίζει; 

Το έθιμο της λαμπάδας έρχεται από την εποχή των πρώτων Χριστιανών. Κατά τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια, όσοι ήθελαν να βαπτιστούν Χριστιανοί (σε μεγάλη φυσικά ηλικία) συνηθιζόταν να βαφτίζονται είτε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είτε την Κυριακή του Πάσχα ανήμερα. 

Όπως όλοι ξέρουμε από τη σήμερον εποχή, σε μία βάπτιση βασική είναι η ύπαρξη μιας λαμπάδας. Έτσι και τότε, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης των νεοφώτιστων, υπήρχε πάντοτε μία λευκή λαμπάδα. 

Η σημασία της λαμπάδας όμως τότε ήταν διττή. Συμβόλιζε δηλαδή: 

  • το φως του Χριστού που θα φώτιζε την ψυχή του νεοφώτιστου Χριστιανού μέσω του μυστηρίου της βάπτισης 
  • την νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο ως αποτέλεσμα της Ανάστασης του Χριστού 

Με την πάροδο του χρόνου, οι βαπτίσεις σταμάτησαν να πραγματοποιούνται μόνο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όμως η λαμπάδα ταυτίστηκε με τις ημέρες του Πάσχα και παραμένει μέχρι και σήμερα παράδοση και σύμβολο της Ανάστασης. 

Οι χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες μας

Και τώρα που έμαθες τι συμβολίζει η πασχαλινή λαμπάδα που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ψάχνεις για βαφτιστήρια, φίλους, σύζυγο ή και τον εαυτό σου, μήπως αγχώθηκες λίγο για τις φετινές σου αγορές; Μην ανησυχείς καθόλου! Σου έχουμε εμείς τη λύση. 


Στην εταιρεία μας, στη φετινή μας πασχαλινή συλλογή θα βρεις λαμπάδες για κάθε ηλικία και κάθε γούστο. Όλες οι λαμπαδες μας είναι 100% ελληνικές, αρωματικές και φτιαγμένες στο χέρι με αγάπη και μεράκι. 

Όλα μας τα σχέδια είναι μοναδικά και σίγουρα θα τραβήξουν τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων. Τι άλλο θες; Κατόπιν παραγγελίας, μπορείς να έχεις τις χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες που θα διαλέξεις, προσαρμοσμένες στις δικές σου επιθυμίες και προτιμήσεις. 

Οι καλύτερες πασχαλινές λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους 

Φέτος το Πάσχα, αξίζει να πάρεις για το βαφτιστήρι σου, τον εαυτό σου και τον / την σύντροφό σου την καλύτερη λαμπάδα. Δεν συμφωνείς;

Πάμε να δούμε τα σχέδια που θα γίνουν ανάρπαστα!

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με ζώα 

Τόσο για αγόρια, όσο και για κορίτσια, οι λαμπάδες με διακοσμητικά ζωάκια είναι μία εξαιρετική επιλογή. Συνδυασμένες και με άλλα πρόσθετα διακοσμητικά, το αποτέλεσμα είναι κάτι το ξεχωριστό. Με λαγουδάκι, κύκνο, λιοντάρι ή ακόμα και μαϊμού, τα σχέδια είναι πολλά για να διαλέξεις την ιδανική λαμπάδα είτε με γλυκιά διάθεση είτε με μία πιο εξωτική πνοή. 

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με λουλούδια 

Σε ποιον άραγε δεν αρέσουν τα λουλούδια; Τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες, οι λαμπάδες με διακοσμητικά και σχέδια λουλουδιών κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον. Το Πάσχα, άλλωστε, είναι η εποχή που σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης, άρα οι λαμπάδες με λουλούδια έχουν ακόμη έναν -ανοιξιάτικο-συμβολισμό!
Στη φετινή μας συλλογή, μπορείς να βρεις λαμπάδες με ξεχωριστό design και λουλούδια που θα σε μαγέψουν. Οι παιώνιες, οι ορτανσίες και ο μαργαρίτες πρωταγωνιστούν και δίνουν τον πιο γλυκό ανοιξιάτικο τόνο σε όποιον τις αποκτήσει. 

Boho πασχαλινές λαμπάδες 

Τα τελευταία χρόνια, το boho style έχει κυριαρχήσει στον τομέα της διακόσμησης. Για τον λόγο αυτό, δεν γινόταν Πάσχα 2022 χωρίς λίγη boho αισθητική. Στις φετινές μας λαμπάδες, τα σχοινιά και η τεχνική του macrame έχει την τιμητική της, δίνοντας ένα ανάλαφρο αλλά παράλληλα κομψό ύφος.  

Εσύ ποια κατηγορία προτιμάς για τις φετινές σου αγορές; Λαμπάδες με ζωάκια, με λουλούδια, boho, ή μήπως όλες; 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δωρεάν Μεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 100€

Ισχύει για όλα τα προϊόντα εκτός των κατηγοριών Βάπτιση και Μπομπονιέρες

Εγγραφείτε Στο Newsletter και

κερδίστε 10% έκπτωση

στην πρώτη παραγγελία.