Πώς να οργανώσω την τέλεια βάφτιση για το παιδί μου; – Ο απόλυτος οδηγός για την βάπτιση του παιδιού σας βήμα-βήμα

Πώς να οργανώσω την τέλεια βάφτιση για το παιδί μου; – Ο απόλυτος οδηγός για την βάπτιση του παιδιού σας βήμα-βήμα

Φυσικά και όλοι οι γονείς θέλουν να οργανώσουν την τέλεια βάπτιση για το μικρό τους. Εκκλησία, νονοί, μπομπονιέρες, στολισμός, θέμα, πάρτυ…όλα τριγυρνούν στο μυαλό της μαμάς και του μπαμπά και όσο περνάει ο καιρός οι προβληματισμοί και οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν. 

Ε, λοιπόν, μην αγχώνεσαι! Η βάπτιση του μωρού σου θα γίνει τέλεια μόνο αν χαλαρώσεις και απολαύσεις κάθε λεπτομέρεια στην συνολική διαδικασία. 

Βέβαια, εμείς θα σου δώσουμε και την έξτρα ανακούφιση που χρειάζεσαι. Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να σημειώνεις, γιατι παρακάτω θα σου δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές για το πως να διοργανώσεις σωστά την βάπτιση του παιδιού σου για να γίνει με επιτυχία κάθε βήμα! 

Το ημερολόγιο της βάπτισης 

6 μήνες πριν την βάπτιση – Όνομα, νονός και Εκκλησία για την βάπτιση 

Αν δεν έχετε αποφασίσει να δώσετε το όνομα του παππού ή της γιαγιάς στο μωρό σας, ξεκινήστε την αναζήτηση από νωρίς. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε μία καλή έρευνα για να βρείτε το ιδανικό όνομα που ταιριάζει στο μικρό σας. Η επιλογή ονόματος μπορεί να είναι μία διαδικασία που ενδέχεται να σας μπερδέψει αρκετά..για αυτό αν δεν έχετε στο μυαλό σας κάποια πιθανά ονόματα, μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή! 

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιλέξετε ποιος θέλετε να είναι ο νονός ή η νονά του παιδιού σας. Ο νονός, ο πνευματικός γονέας, θα πρέπει να είναι ένα άτομο εμπιστοσύνης, να δείχνει αγάπη στα παιδιά, να έχει το αίσθημα της ευθύνης και της στοργής που πρέπει να αποπνέει στα μικρά παιδιά. Επιλέξτε το ιδανικό πρόσωπο για τον ρόλο αυτό και κάντε του/της αυτή την τιμητική πρόταση! 

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε με τα πρακτικά θέματα της οργάνωσης! Επιλέξτε την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο και κανονίστε σε συνεννόηση με τον ιερέα την ημερομηνία και την ώρα της βάπτισης. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή, έχετε ήδη κάνει την αρχή! 

5 μήνες πριν την βάπτιση – Τραπέζι, καλεσμένοι, φωτογράφος, γλυκά βάπτισης 

Και τώρα ξεκινάει το διασκεδαστικό μεν, αγχωτικό δε, μέρος της οργάνωσης μιας βάπτισης. Τώρα είναι η στιγμή να αποφασίσετε και να κανονίσετε το τι θα ακολουθήσει μετά το μυστήριο, το ποιοι θα είναι οι συντελεστές για το κομμάτι της φωτογραφίας και του φαγητού-γλυκού και φυσικά το ποιοι θα είναι οι προσκεκλημένοι που θα δουν το μωράκι σας να βαπτίζεται.

Φτιάξτε τη λίστα των ονομάτων που θέλετε να καλέσετε στην εκκλησία και στο party/δεξίωση που θα ακολουθήσει, αν το επιθυμείτε. Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να έχετε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ένα candy bar για να κεράσετε όλους τους καλεσμένους σας, ώστε η δεξίωση μετά να γίνει σε πιο κλειστό κύκλο.  

Σε κάθε περίπτωση, αποφασίστε τα γλυκά που θα προσφέρετε στο τέλος του μυστηρίου στην εκκλησία, σκεπτόμενοι πάντα την εποχή που θα γίνει η βάπτιση, ώστε να είναι κάτι ταιριαστό. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι που γίνονται οι περισσότερες βαπτίσεις, είναι απαραίτητο να υπάρχουν δροσερά νερά και κρύοι χυμοί. 

Κάντε μία έρευνα για αναζήτηση φωτογράφου και ηχολήπτη, δείτε τα πακέτα που προσφέρουν και απευθυνθείτε από νωρίς σε αυτόν που έχετε επιλέξει, ανάλογα με το δείγμα της δουλειάς του. Οι φωτογραφίες θα μείνουν για να σας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές της βάπτισης του μικρού σας.

Αν έχετε αποφασίσει ότι η βάπτιση του μωρού σας θα έχει και party, αναζητήστε όσο πιο σύντομα γίνεται τον χώρο που σας αρέσει και κάντε την κράτηση σας. 

4 μήνες πριν την βάπτιση – Θέμα βάπτισης

Η κάθε βάπτιση έχει τη δική της θεματική. Μπορείτε να επιλέξετε το ύφος που πραγματικά σας αρέσει και πιστεύετε ότι ταιριάζει με την ημέρα και το μωράκι σας. Είτε διακριτικό, είτε πολύχρωμο και εκκεντρικό, η θεματική της βάπτισης είναι ο τομέας που θα πρέπει να αφήσετε την φαντασία και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη! 

Να έχετε υπόψη σας, ότι τη θεματική αυτή θα πρέπει να την ακολουθήσετε και στο τραπέζι που θα κάνετε μετά και στο βαπτιστικό πακέτο  που θα επιλέξει ο νονός και σε κάθε λεπτομέρεια του στολισμού. Για αυτό είναι σημαντικό να το αποφασίσετε από νωρίς, ώστε να το μοιραστείτε με τα άτομα που πρέπει να το ξέρουν για το δικό τους κομμάτι διοργάνωσης. 

3 μήνες πριν τη βάπτιση – Βαπτιστικά, προσκλητήρια και μπομπονιέρες 

Ναι, τα βαπτιστικά ρούχα, παπούτσια κλπ είναι από τις υποχρεώσεις του νονού, όμως το πιθανότερο είναι να θέλετε κι εσείς να έχετε μερίδιο στην τελική απόφαση. Επισκεφθείτε λοιπόν με τους νονούς τα ειδικά καταστήματα και επιλέξτε το καλύτερο για το μωράκι σας. 

Την ίδια περίοδο, επισκεφθείτε και τα καταστήματα με μπομπονιέρες και προσκλητήρια για να πάρετε ιδέες αλλά και προσφορές (είναι τα ίδια καταστήματα με τα ρουχαλάκια, παπούτσια κλπ). Η ποικιλία που κυκλοφορεί στην αγορά είναι τεράστια για αυτό μην βιαστείτε. Κάντε μία διεξοδική έρευνα αγοράς και επιλέξτε τα ιδανικά κομμάτια που ταιριάζουν με τη θεματική που έχετε ονειρευτεί για την βάπτιση του παιδιού σας. Τα social media πλέον βοηθούν πάρα πολύ για να πάρετε έμπνευση.  

2 μήνες πριν την βάπτιση –  Δικαιολογητικά βάπτισης και τελικές παραγγελίες 

Όλα σιγά σιγά μπαίνουν στην τελική ευθεία. Οργανώστε και εκδώστε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το μυστήριο της βάπτισης, ώστε να είστε καλυμμένοι και διαδικαστικά. 

Πάρτε τις τελικές αποφάσεις για τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια, τον στολισμό της εκκλησίας, τα caterings και τη μουσική του πάρτυ και κάντε όλες τις κρατήσεις που δεν έχετε ακόμη οριστικοποιήσει. 

1 μήνας πριν την βάπτιση – Προσκλήσεις και Δώρα για τον νονά ή την νονά

Περίπου 1 μήνα πριν την βάπτιση ξεκινήστε να ταχυδρομείτε τα προσκλητήρια στους καλεσμένους σας, ώστε να έχετε χρόνο να κάνετε τις όποιες αλλαγές προκύψουν. 

Παράλληλα, σκεφτείτε τι δώρο θα κάνετε στους νονούς του μωρού. Το πιο συνηθισμένο, τόσο για νονό όσο και για νονά, είναι το ρολόι. Κλασική και διαχρονική αξία, ένα ρολόι σίγουρα θα εκτιμηθεί. 

Βέβαια, εσείς ξέρετε καλύτερα το άτομο που θα γίνει κουμπάρος σας, οπότε δείξτε του με τον τρόπο σας την ευγνωμοσύνη σας με κάτι που θα εκτιμήσει πραγματικά. 

2 εβδομάδες πριν την βάπτιση – όλα έτοιμα; 

Η ημέρα της βάπτισης πλησιάζει! Σιγουρευτείτε ότι όλα είναι σωστά οργανωμένα και ότι έχετε ενημερώσει επαρκώς για τον αριθμό των καλεσμένων όλους τους συντελεστές (χώρος δεξίωσης, ζαχαροπλαστείο, catering). 

Απευθυνθείτε στα δικά σας άτομα για να αναθέσετε τις μικρο-δουλειές που θα πρέπει να γίνουν την ημέρα της βάπτισης, όπως η μεταφορά και το μοίρασμα των μαρτυρικών και των μπομπονιέρων, η συγκέντρωση των δώρων και του βιβλίου των ευχών, η διανομή των γλυκών στο προαύλιο της εκκλησίας. 

Η Ημέρα της Βάπτισης  

Ξεκινήστε τη μέρα σας με αισιοδοξία και ηρεμία. Τα έχετε κανονίσει όλα! Μην αγχώνεστε γιατί θα μεταδώσετε τη νευρικότητα αυτή και στο μωράκι σας.
Ετοιμαστείτε με χαρά, ετοιμάστε την τσάντα με τα απαραίτητα για το μωρό (μπιμπερό, πιπίλες, πάνες κ.α.). και μην ξεχάσετε να απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή μέρα. Να σας ζήσει! 

Ομάδα Έλενας Μανάκου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δωρεάν Μεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 100€

Ισχύει για όλα τα προϊόντα εκτός των κατηγοριών Βάπτιση και Μπομπονιέρες

Εγγραφείτε Στο Newsletter και

κερδίστε 10% έκπτωση

στην πρώτη παραγγελία.